- Erkan Bistron tarina -

Erkan kebab-pizzeria on ansainnut ikonisen paikan Kotkan katunäkymässä. Erkan Öncü perusti ravintolan vuonna 1998, mutta ravintola koki täyden uudistuksen vuonna 2015. Erkan kebab-pizzeriasta tuli Erkan Bistro & Restaurant. Kotkalaiset ottivat uudistuneen Erkanin avosylin vastaan.

Erkan Öncü

Muutettuaan Suomeen vuonna 1993 nuori Turkin armeijan sotaveteraani Erkan Öncü teki ensin putkimiehen hommia. Ne sujuivat hyvin, vaikka hänen vasen kätensä ja oikea polvensa vahingoittuivat armeijassa.

Myöhemmin Öncün tie on kulkenut kotkalaisten sydämiin vatsan kautta.

– Kun 1998 avasin oman ravintolan oli alku yrittäjänä vaikea, Erkan Öncü sanoo.

Yrityksen perustaminen ja siihen liittyvä byrokratia ei ollut liian hankalaa, koska suomalainen ex-vaimo auttoi, mutta suomalaisen työ- ja yrityskulttuurin oppiminen vei aikaa.

– Alussa minulla oli kaksi työntekijää ja tein töitä neljän edestä. Viikonloppuna pääsimme sulkemaan vasta aamuviideltä ja joskus tein jopa 22-tuntisia työputkia. Nuorena sitä jaksoi ja halusin menestyä, Erkan kertoo.

Alussa asiakkaista suuri osa oli putkihommissa tavattuja ihmisiä ja putkifirman asiakkaita ja heidän tuttujaan.

– Pikkuhiljaa Erkan kebab-pizzerian maine levisi ja asiakasmäärämme kasvoi, Öncü sanoo.

fiSuomi